logo streekkoken

Onze groenten & fruit

Onze groenten & fruit

Waar halen we heerlijk verse aardbeien voor in onze toetjes? Juist. Bij Jan Pheninckx uit het pittoreske dorpje Den Hout. Hij levert namelijk al onze groenten, fruit en kruiden. Waarom? Hij levert uitsluitend van ondernemers en boeren uit Brabant. Verser kan dus niet.

►  lees meer over Onze groenten & fruit

Ons brood

Ons brood

Het stokbroodje voor bij de soep komt van een ambachtelijke bakkerij uit Brabant: bakkerij van der Westen. Zij bakken op aanvraag met ambachtelijk meel van molen 'd'n Arend' uit Terheijden. Het meel in combinatie met hun eigen recepten en bereidingswijzen maakt het brood uniek en bijzonder lekker.

►  lees meer over Ons brood

Ons vlees

Ons vlees

Het biefstukje of stukje runderhaas op uw bord haalt Streekkoken bij slagerij en slachterij Havermans in Wagenberg. Het geselecteerde vee is opgegroeid in eigen mesterij en fokkerij, en dat proef je!

►  lees meer over Ons vlees

Ons gevogelte

Ons gevogelte

Op de Walnoothoeve in Chaam vind je nog oude streekrassen zoals de Chaamse hoen. Het gevogelte groeit langzaam op, waarna het op traditionele wijze wordt geslacht. Deze wijze van produceren staat garant voor gevogelte van voortreffelijke kwaliteit met een heerlijke malse vleessmaak.

►  lees meer over Ons gevogelte

Onze kaas

Waar komt onze heerlijke paprika-, honingklaver- en Biesbosch Boerenkaas vandaan? Deze wordt gemaakt door kaasboerderij 't Bosch uit Made.

De Boerenkaas van familie van Oosterhout wordt op een ambachtelijke manier bereidt. Zij gebruiken hiervoor verse melk, rechtsreeks van de eigen koe. Bijzonder is dat Boerenkaas nooit precies hetzelfde smaakt. Dit is…

►  lees meer over Onze kaas

Ons ijs

Ons ijs

Ons heerlijke yoghurtijs, basilicum roomijs, wit chocoladeijs en alle andere smaken halen we bij de ambachtelijke IJsboerderij Dilven uit Made.

Familie Dilven gebruikt voor het ijs melk van de eigen koe. Dit maakt het ijs ambachtelijk, bijzonder vers en daarmee om van te smullen!

►  lees meer over Ons ijs

Onze aardappelen

Onze aardappelen

Streekkoken bereidt verschillende bijgerechten, zoals stampotjes, gebakken aardappeltjes, op basis van Ramos en Bildstar aardappelen van familie Machielse uit Made. Zij runnen een akkerbouwbedrijf waar zij jaarrond diverse aardappelrassen telen.

Streekkoken kan dus het gehele jaar terecht bij de familie Machielse voor heerlijke aardappelen uit onze streek.

►  lees meer over Onze aardappelen

Onze wijn

Onze wijn

Wat is een mooi streekgerecht zonder een passend glas wijn uit de streek? Wijngaard de Linie is de oudste wijnboer van Nederland. Er wordt alleen van klassieke oude druivenrassen, zoals uit de Elzas, op duurzame wijze heerlijke witte en rode wijn gemaakt.

 

►  lees meer over Onze wijn

Ons meel

Ons meel

Heerlijke verse pannenkoeken, die bakken we met meel van Molen d'n Arend.

Sinds 1742 wordt er op deze molen gemalen. Molen d'n Arend bereidt voor Streekkoken verschillende soorten ambachtelijk geproduceerd meel. Een verrijking voor onze keuken!

►  lees meer over Ons meel

Vraag een offerte aan! offerte-icoon

Naam
vul aub uw naam in
E-mail
vul aub uw emailadres in
Telefoon
Betreft
Ongeldige invoer

Contact

M. 06-83170204 (Bianca)

E. info@streekkoken.nl

meer contactgegevens

Blijf op de hoogte!

Laat uw gegevens achter en wij houden u op de hoogte van de laatste nieuwtjes.